0
Avui en dia les grans cooperatives dominen el mercat i és pràcticament impossible treure un rendiment positiu als conreus ,els preus els marquen els de sempre i els més petits tenen 2 possibilitats: Unir-te a les grans cooperatives i no tenir mai rendiment econòmic suficient per no estar sempre ofegat pels deutes, o fer una conversió al cultiu ecològic on és cert que assumeixes més riscos però també és cert que obtindràs a mig termini més beneficis econòmics i, el més important, beneficis per la salut tant del que conrea com el que consumeix.
Ens dediquem a treballar per millorar la qualitat de vida desde el respecte del nostre entorn, som el que mengem, respirem i absorbim amb la pell...i si bé, no podem amagar-nos dels agents nocius, si podem controlar el que nosaltres ingerim directament dia rere dia, us invitem a aprendre a fer-ho, ja sigui plantant part del que menges, o menjant més sa o utilitzant cosmètica natural feta per tu o per nosaltres.
La petjada o empremta ecològica és un concepte que sintetitza l'impacte de la nostra activitat sobre el medi mitjançant un valor de superfície, expressant les hectàrees de terreny que és necessari cultivar per proveir-nos d'aliment, per tenir un habitatge, per escalfar-nos, per anar a treballar o estudiar, de vacances, per consumir tot tipus de productes...El seu objectiu fonamental consisteix a avaluar l'impacte sobre el planeta d'un determinat mode de vida juntament amb els nostres hàbits i, consegüentment, del seu grau de sostenibilitat...és a dir, l'eterna lluita del propi equilibri.

27 d’octubre, 2014

Api al novembre!

Ja arriba novembre i comença a fer fresca i un bon cultiu pot ser l'api, útil per moltes aplicacions.

A la Medicina Natural, es considera l'api com un bon hipotensor, ús del qual existeixen registres des de temps antics en la medicina oriental i mediterrània. Es va utilitzar entre els grecs i els romans com un calmant i encara avui se li atribueixen aquestes propietats.

S'ha assenyalat que millora la circulació i disminueix el colesterol. També s'han enaltit les seves propietats depuratives i diürètiques, i s'afirma que combat l'elevació de l'àcid úric, per la qual cosa es recomana per combatre problemes com artritis i quadres gotosos. Es considera que és alcalinitzant i remineralitzant.

Contribueix a facilitar la digestió, obre la gana, combat el restrenyiment i disminueix la formació de gasos intestinals. S'ha utilitzat per tractar gastritis i patiments hepàtics. També se li ha utilitzat picat, en cataplasmes, per tractar picades d'insectes i altres problemes de pell com petites ferides o rapes.

Pel seu baix contingut de calories i els seus efectes diürètics se l'ha recomanat recentment en dietes d'aprimament.

Segons l'antiga medicina tradicional xinesa l'api és de sabor amarg i dolç, refresca i humidifica l'organisme. Se li atribueixen propietats estimulants, dissolvents i nutritives. Es recomana com hipotensor, per depurar el fetge i la vesícula biliar, i com a bon diürètic. També se li atribueix la capacitat de tonificar la digestió i es recomana el te d'api amb orozuz per combatre el vòmit. També s'usa l'api en la medicina tradicional xinesa com a estimulant de l'úter.

Per al cas de l'Ayurveda, la mil·lenària medicina de l'Índia, el més destacat és l'ús de l'api per combatre malalties reumatològiques, i alguns patiments hepàtics.No obstant això és l'única hortalissa que presenta nivells elevats d'un conjunt de compostos anomenats ftalidas, mateixos que s'han convertit en objecte d'interessants investigacions.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada