0
Avui en dia les grans cooperatives dominen el mercat i és pràcticament impossible treure un rendiment positiu als conreus ,els preus els marquen els de sempre i els més petits tenen 2 possibilitats: Unir-te a les grans cooperatives i no tenir mai rendiment econòmic suficient per no estar sempre ofegat pels deutes, o fer una conversió al cultiu ecològic on és cert que assumeixes més riscos però també és cert que obtindràs a mig termini més beneficis econòmics i, el més important, beneficis per la salut tant del que conrea com el que consumeix.
Ens dediquem a treballar per millorar la qualitat de vida desde el respecte del nostre entorn, som el que mengem, respirem i absorbim amb la pell...i si bé, no podem amagar-nos dels agents nocius, si podem controlar el que nosaltres ingerim directament dia rere dia, us invitem a aprendre a fer-ho, ja sigui plantant part del que menges, o menjant més sa o utilitzant cosmètica natural feta per tu o per nosaltres.
La petjada o empremta ecològica és un concepte que sintetitza l'impacte de la nostra activitat sobre el medi mitjançant un valor de superfície, expressant les hectàrees de terreny que és necessari cultivar per proveir-nos d'aliment, per tenir un habitatge, per escalfar-nos, per anar a treballar o estudiar, de vacances, per consumir tot tipus de productes...El seu objectiu fonamental consisteix a avaluar l'impacte sobre el planeta d'un determinat mode de vida juntament amb els nostres hàbits i, consegüentment, del seu grau de sostenibilitat...és a dir, l'eterna lluita del propi equilibri.

17 d’abril, 2015

L'estil de vida directament relacionat a les al-lèrgies.

La pol·lució, el tabac, els conservants i colorants, etc., han contribuït a que augmenti la incidència d'al·lèrgies. Aquí resolem els dubtes més freqüents sobre l'al·lèrgia: Es pot curar? És hereditària? ...

Al·lèrgies
La al·lèrgia es defineix com l'estat d'hipersensibilitat adquirida per l'exposició a un al·lergen particular, en el qual la nova exposició davant d'aquesta substància va a desencadenar una nova reacció, si cap, més intensa.

L' al·lergen és la substància capaç de produir al·lèrgia o hipersensibilitat específica, podent tractar-se d'una proteïna o no proteïna, o d'extractes de certs aliments, bacteris, pòl·lens, animals, etcètera.

Per què augmenten els casos d'al·lèrgies?

L'estil de vida en els països industrialitzats, l'aire que es respira a les ciutats, cada vegada més pol·lucionat, la ingesta d'aliments amb un alt contingut de conservants i colorants, el consum de cigarrets, l'augment del consum farmacològic ... afavoreixen la penetració en el nostre organisme de tantes substàncies alienes, que posen en guàrdia al nostre sistema defensiu per excel·lència: el sistema immunològic . Com a conseqüència d'aquesta activació es produeix l'elaboració d'unes proteïnes anomenades anticossos .

Entre els anticossos es troba la immunoglobulina E (Ig E) . La comesa fonamental d'aquesta Ig E consisteix a actuar com a anticòs protector davant determinades infeccions. Quan la Immunoglobulina E es fabrica en resposta a substàncies que es troben habitualment en el medi ambient, en lloc d'anar dirigida a organismes potencialment nocius, es desencadena una reacció contraproduent per al nostre organisme. L'al·lèrgia podria entendre, per tant, com una reacció desproporcionada del nostre sistema immunològic davant determinats estímuls externs, que en individus normals no generarien cap resposta.
Diversos estudis epidemiològics han conclòs que en els últims anys s'ha registrat un increment notable de les afeccions al·lèrgiques a tot el món. S'estima que un de cada cinc individus pateix o ha patit processos al·lèrgics.

Resulta complicat conèixer el nombre exacte de persones que són portadors de malalties al·lèrgiques, ja que les proves cutànies front a diversos al·lergens ambientals tan comuns com pòl·lens, epiteli d'animals com el gat o el gos, àcars de la pols, etc., poden ser positives fins i tot en subjectes que no manifesten símptomes al·lèrgics.

Fred, calor, radiació solar, agents químics ... Es pot considerar que les afeccions al·lèrgiques són un dels tributs que ha de pagar la raça humana en la seva lluita pel progrés; s'ha vist un augment de quadres al·lèrgics, com ara reaccions asmàtiques, en fills descendents d'emigrants a un altre país, en comparació amb els residents a la seva terra d'origen. Les estadístiques demostren que a les zones industrialitzades es registren més alergopatíes que a les zones rurals. Les emissions produïdes per vehicles, calefaccions i activitats industrials són les responsables de contaminants com el diòxid de carboni, el diòxid de nitrogen i el diòxid de sofre que, en determinades concentracions, són perjudicials per a la salut i agreujants de patologies al·lèrgiques com l'asma .

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada